Изкуствения интелект ще превземе работните места на хората. И на

...
 
Изкуствения интелект ще превземе работните места на хората. И на
Коментари Харесай

Илън Мъск призна: Изкуствения интелект беше най-голямата грешка на човечеството...

 

" Изкуствения разсъдък ще превземе работните места на хората. И на човечеството към този момент няма да се постанова да работи. Ще имате опция да го вършиме, само че единствено в случай че желаете ", сподели Илън Мъск. В същото време той призна, че новият програмен продукт заплашва младите мозъци и предизвести, че АI покачва равнищата на допамин в детските мозъци и води до пристрастяване към обществените мрежи. И до момента в който някои от водещите експерти предвиждат, че най-малко 10 години ще са нужни на изкуствения разсъдък, с цел да превъзхожда човешкия, то други считат, че до 2026-а ще бъде построен задоволително мощен програмен продукт, който да надмине човешкия разум.

На фона на тази обстановка, мнозина се тревожат, че AI ще отнеме нови работни места, ще докара до редуциране на висококвалифицирани чиновници и ще остави милиони без приходи. " Какво ще се случи, в случай че изкуствения разсъдък престане да се подчинява на човешкия и стартира да ръководи човешкото общество? Няколко са вероятните сюжети и нито един от тях няма благополучен край. Нашата цивилизация просто ще почине, както и другите преди нея. Но този път, тъй като машините ще унищожат хората ", считат скептиците.

Други обаче се тревожат, че настъпващите софтуерни промени, ще доведат до по-добро бъдеще. Но даже и най-големият труженик на изкуствения разсъдък — Илон Мъск, счита, че това е световна опасност за всички.
 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР